Insp storsaljare
Inspiration

Våra storsäljare – Beslag Design

Vad är det som gör att vissa beslag säljer mer än andra? Är det bara designen som spelar roll eller har priset, materialet och storleken någon betydelse? Frontapply.se är beslagsspecialisten på nätet och vi guidar dig genom vår härliga djungel av produkter och vilka som är storsäljarna, vilka som är på väg uppåt och kanske också vilka som är på dekis i köket, badrummet och övriga hemmet.

Gå direkt till ett favoritavsnitt: HANDTAG | SKÅLHANDTAG | KNOPPAR | PROFILHANDTAG | DÖRRHANDTAG

Storsäljare Kökshandtag

Handtag och kökshandtag har funnits så länge kökets funktioner varit prioriterade vilket ger oss cirka 200 år. I vågor har designen av dessa beslag fått former för att det varit praktiskt och i andra tider, så kan vi skönja att form och material väljs för att det passar in i tidsepoken. År 2018 är sortimentet så brett att alla typer platsar och det finns väldigt många vackra kökssmycken att välja på. Den största och viktigaste faktorn till att du har så pass många eftertraktade att välja på nu är att tillverkningstekniker utvecklats och att materialkostnader stabiliserats i takt med att beteendet att spendera större budgetar på köket också blivit allt vanligare.

De fyra handtag som är storsäljare i år är Handtag 1353 i polerad mässing, samma serie med obehandlad mässing, Brohult M förnicklat/svart samt Beslag Design Helix i matt svart. Kökshandtag 1353 har en tidlös utformning och finns numera i väldigt många olika varianter och storlekar. Med och utan läder, i mässing, förnicklat, svart och vit som några exempel och cc-mått från 87 mm upp till nyheten 192 mm. Är du på jakt efter en mer övergripande guide inom handtag kan vi rekommendera Kökshandtag – 600 att välja på. Både serien Brohult och Helix gör sig bäst i c/c 128 mm vilket är den populäraste storleken överlag för kökshandtag. Brohult som tidigare haft namn som Skeppshult är ett vackert tvådelat handtag med ett material som grepp och ett som fäster mot luckan. Handtagsserien Helix finns i flera varianter där den nya finishen i mattsvart är den som blivit allt mer populär. Denna serie är i industriell stil med ett lättrat grepp och en modern look. Se favoriterna först i produkt-kategorin Handtag.

Handtag 1353 obehandlad mässing

79199 kr
96 mm
128 mm
192 mm

Handtag Brohult M Förnicklad / svart

8999 kr
96 mm
128 mm

Handtag Helix matt svart

219529 kr
128 mm
160 mm
224 mm
320 mm
+1
608 mm

Kökshandtag 1353 polerad mässing

79199 kr
96 mm
128 mm
192 mm

Mest sålda skålhandtag

Skålhandtag till köket har varit med länge och är ett säkert kort för dig som renoverar eller vill rusta upp ditt lantliga eller sekelskiftes kök. Den vanligaste storleken på skålhandtag 64 mm är som en hybrid mellan handtag och knopp vilket gör att vissa väljer att ha dessa på både köksluckor som lådfront. För den som söker äkta vara vill ha synliga skruvhål från utsidan, medan de allra flesta nöjer sig med att ha en design som får ögat att tro att skruvarna sitter där. Beslag Design har länge varit ett populärt val och deras två huvudserier 3922 och 1843 är med på topplistan över landets mest valda till denna typ av kök.

I år ser vi att klassikerna får sällskap av betydligt modernare look och därför blir det en positiv överraskning att sammanställa de 4 skålhandtag som sålt mest i Sverige i år. Överst på tronen hittar vi Skålhandtag 3922 i matt mässing som med sin patinerade look ger varje kök en ton av personlighet. Med på listan har vi också serie-systern i förnicklat och därefter kommer Skålhandtag 1843, redaktionens absoluta favorit, samt den mycket rakare men ack så trevliga serien Toronto. Se favoriterna i shoppen tillsammans med resterande skålhandtag.

Köksknoppar i år

Köksknoppar, eller knoppar i största allmänhet, har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Att knoppar i huvudsak utvecklas för att sitta i köket gör att de klarar av att stå emot de allra flesta miljöer och detta gör att det är en mycket uppskattad produkt för landets DIY:are. Att Beslag Design och Furnipart ligger i absoluta framkant gör att många av våra produkter också är de som säljer mest i hela Sverige. Du hittar små, stora, runda, kantiga, lättrade och naturmaterial som läder och trä i sortimentet som nu består av över 200 olika varianter.

Under 2018 kan vi se att det är flera parallella trender som råder inom knoppar för kök och det hör såklart ihop med att vi ser en polarisering mellan typiskt klassiska ramluckor och plana som passas ihop med allt från marmor till gotländsk lyxig sten. Topplistan är faktiskt svår att sätta men de som hamnar överst nästan varje månad är Knopp Helix i matt svart, Knopp 401 som gör sig bäst i den lantliga looken, Knopp Loop i vackert läder samt klassikern serie 2078. Kolla in alla nya som gamla knoppar i shoppen.

Profilhandtag topplistan

Profilhandtag är årets raket när det kommer till popularitet och aldrig tidigare har det varit så många som väljer någon av de många snygga handtagen som finns för att sätta över luckans övre kant. Dessa handtag kombineras nästan alltid med knoppar i samma finish, även om det finns vissa serier som numera även har storlekar som gör att det går att variera. En av dessa serier är den omtyckta Lip från Beslag Design som finns i varianter som polerad mässing, matt svart och krom. Det som hänt de senaste åren är att även dessa handtag blivit allt nättare i sin framtoning och just därför tror vi att allt fler väljer denna handtagstyp till kök där man vill ha en stram look, sannolikt ihop med en tunnare bänkskiva och en plan luckfront.

Högst upp på listan hittar vi faktiskt två varianter av Lip, en i polerad mässing och en i matt svart. Dessa finns numera både som 40 mm och 120 mm vilket gör att de går att sätta i ett kök utan knoppar. Dessa ackompanjeras av Profilhandtag Edge Straight i borstad mässing och Edge Bow som är en Superfront-inspirerad serie för den som gillar deras modell Holy Wafer. Klicka dig till hela kategorin Profilhandtag.

Populära dörrhandtag

Vill du skapa en ny känsla hemma utan att köpa en enda hantverkstimme? Då ska du byta ut innerdörrarnas dörrhandtag nu på en gång. För en lägenhet med 4 rum och en toalett handlar det om en totalkostnad under 1500 kronor och det kan de flesta betala för att få till en ganska tydlig scenförändring, om det är vad man söker. Vårt selektiva urval av innerdörrshandtag är poppis i Sverige och det är få andra leverantörer som har ett bredare sortiment.

Du väljer stil på dina handtag efter hur lägenheten eller villan ser ut i övrigt och därför kan vi se en blandad formgivning på de dörrhandtag som hamnat i toppen i år. Vi har två modernt strama att visa upp bredvid två lika mjuka och lantliga dito. Modellerna som regererar är Kostar och Hampton, titta på de nedan så hittar du nog ganska snabbt en favorit. Se alla dörrhandtag.

Beslag Design är en mycket omtyckt leverantör av handtag, knoppar, krokar, dörrhandtag och detaljer för hemmet. Vi erbjuder hela deras sortiment av handtag och knoppar med fler än 800 olika beslag. Storsäljare som Brohult har på senare år ackompanjerats av nyheter som Helix och seriern Tuba som finns i både Ek och Valnöt. Material som blivit alltmer populära under senare år då svensken vill skapa en känsla av natur i hemmet. Du hittar alla våra produkter från Beslag Design här.

Relaterade inlägg