Förgyll ditt hem med bänkskivor i sten

Vi erbjuder ett brett sortiment av stenskivor för ditt kök, badrum och möbler. Här kan du hitta inspiration och ett urval av den sten vi kan erbjuda med snabb leverans.

Förnya ditt kök med bänkskivor i sten

Vi erbjuder ett brett sortiment av stenskivor för ditt kök, badrum och möbler. Vi utför mätning, leverans och montage i hela Sverige!

Alltid bra pris      Rådgivning      Snabb leverans

Hitta din bänkskiva i sten

Hitta din bänkskiva i sten

cropped marble background

Marmor

Naturligt lyxiga och tidlösa stenar med karaktär

cropped Granitop granit Viscount White 300x200 1

Granit

En urstark natursten som tål högre temperaturer

Granitop kalksten Dietfurt Grey 300x200 2

Kalksten

En populär natursten med livliga mönster av fossil

Granitop terrazzomarmor Perlato Royal resin marble 300x200 1

Terrazzo

Vackra stenar som består av cirka 90% marmorkross

Noble Arco web 1

Komposit

Populärt bland matproffs för dess hygieniska egenskaper

Bricmate Norrvange Light Grey bankskiva granitkeramik 300x200px

Keramik

Extra tunn, helt underhållsfri och vackra mönster

Vi mäter, levererar och monterar i hela Sverige

Snabba leveranser      Alltid bra pris      Showroom i Stockholm

Vi mäter, levererar och monterar i hela Sverige

Snabba leveranser      Alltid bra pris      Showroom i Stockholm

marmor bianco carrara arm887 krom 1353 fornicklad laderlindad natur soliden fornicklad 2

Bänkskivor i sten av högsta kvalitet

Att välja en bänkskiva i sten är ett långsiktigt hållbart val för dig som renoverar eller bygger ett helt nytt kök. Hos oss får du alltid en personlig rådgivare som hjälper dig genom ditt drömprojekt och med effektiva processer och få mellanhänder håller vi alltid ett konkurrenskraftigt pris. I vår uppskattade tjänst för måttbeställda stenskivor så inkluderar vi alltid mätning, leverans och montage i vårt grunderbjudande. Vi erbjuda våra tjänster från Skåne i söder till Åre i norr och leverans kan ofta ske inom 2 veckor från att du bestämt dig. Vårt stenhuggeri lagerhåller ett stort sortiment inom marmor, granit, komposit och keramik. Våra naturstenar kommer från världens alla hörn och inom granitkeramik finns bland annat Bricmate och Porcelanosa att välja på. För dig som önskar beställa funktionell sten såsom komposit väljer vi omsorgsfullt stenblock från Technistone och Silestone. Tips, rådgivning och nöjda kunder är något som är viktigt för oss därför får du gärna höra av dig om du har några frågor innan du startar ditt projekt.

Bänkskivor från kända varumärken

Technistone logo 200x66px
silestone logo 200x66px
Granitop 200x66px
bricmate logotyp 200x66px
dekton logo 200x66px
Porcelanosa logo 200x66px

Tips till dig som ska köpa bänkskiva i sten

Vi är stolta att erbjuda tjänster som kunder uppskattar och vi delar gärna med oss av goda råd innan du startar ditt projekt. Vårt första tips är att läsa om vår process som gör att ditt köp av stenskivor blir både effektivt och lyckat. Om inget annat sägs så ingår alltid mätning, leverans och montage. Vi kombinerar det med snabb leverans och ett bra pris.

Mätning hemma hos dig

Oavsett om du söker en bänkskiva i marmor eller komposit så har de en viktig sak gemensam, de är tunga och det är svårt att ändra mått på en sten i efterhand. Med det sagt, så är det många saker som kan gå fel om måtten inte är helt exakta. Därför föreslår vi alltid att projektet startas med att vi lasermäter på plats för att kunna producera stenar som passar på millimetern där de ska ligga. Om inget annat sägs kan du förvänta dig att vi alltid räknar med ett mättillfälle i den offert du får från oss. Har du ett normaltstort kök kan det vara bra att veta att mätningen tar cirka 1 timme. Under mötet på plats kan detaljer fortfarande påverkas och du får göra val som överhäng, berätta om håltagningar för exempelvis diskho och om du har tankar kring vart skarvar ska placeras. Vi kommer även kontrollera att dina stommar sitter fast förankrade i vägg, att de är i lod och att det finns tillräckligt med stöd där stenskivorna ska fästas.

Slutligt pris och produktion

När våra tekniker varit hos dig så analyseras mätresultatet och produktionsritningar skapas för ditt godkännande. I samband med detta får du även det slutliga priset för ditt projekt, räknat på millimetern. I offerten kan du se hur många kvadratmeter sten som går åt för ditt projekt, vilken totalvikt som ska levereras till dig samt detaljer såsom längd på polerade kanter, antal håltagningar och vilken tjocklek dina bänkskivor har. Om måtten som du angett från början stämmer överens med mätresultatet så kommer även priset kännas igen eftersom att det baseras på samma kalkyl och faktorer. De allra flesta kunder vill komma vidare snabbt med sitt projekt och därför erbjuder vi numera även Swish som betalmetod för startkostnaden så att produktion kan startas samma dag som du bestämt dig. Därefter tar det cirka 1 vecka tills vi besöker dig för installation, på en tid som passar dig.

Montage av dina stenar

På dagen för montage kan det vara klokt att se över att det finns fritt tillträde till köket eller den plats dina stenskivor ska installeras på. Om det suttit en befintlig bänk där den nya ska installeras behöver en rörmokare och eventuellt en elektriker hunnit dit före för att koppla ur och stänga av vatten samt eventuell eldragning till spishäll. När vi besöker dig med de färdiga stenarna önskar vi att du noggrant täckt in golvet med papp som kan skydda golvet. Anledningen är att våra montörer måste bära skyddsskor under besöket, detta med tanke på stenarnas vikt. Om du beställt en diskho från oss så kan våra montörer montera denna i stenen utan extra kostnad. Innan vi lämnar får du ett protokoll som visar på vad som installerats. Tänk på att lim och fog mår bäst av att få torka utan påverkan i cirka 24 timmar efter vårt besök. Om du har en rörmokare som ska installera blandare och diskho så kan det vara smart att tänka på att lägga det tidigast dagen efter vårt montage.

Vårt erbjudande är riktigt bra!

Att köpa sten kan kännas komplicerat, därför har vi tänkt på allt. I vårt standarderbjudande räknar vi alltid med mätning, leverans och montage. Upp till 50% billigare än hos köksbutiker!

Vårt erbjudande är riktigt bra!

Att köpa sten kan kännas komplicerat, därför har vi tänkt på allt. I vårt erbjudande räknar vi alltid med mätning, leverans och montage.
Upp till 50% billigare än hos köksbutiker!

RING 08 - 29 18 18
Rådgivning vardagar 12-17

FRÅGA EN EXPERT
bankskivor@frontapply.se

BESÖK VÅRT SHOWROOM
Heliosgatan 14B, 12078 Stockholm

FRÅGA EN EXPERT
bankskivor@frontapply.se

RING 08 - 29 18 18
Råd? Vardagar 12 - 17

BESÖK OSS
Heliosg.14 Stockholm

komposit mystery white arm887 krom 1353 fornicklad laderlindad svart sture fornicklad 2

Bänkskivor komposit

Kompositsten har blivit väldigt populärt och av många anledningar. En bänkskiva i komposit är tillverkad av stenkross som återskapats likt ett konstverk med bindmedel och färg för att bli en bättre version av en natursten. En av våra mest populära varianter heter Mystery White från tillverkaren Technistone. Denna vackra sten är av många ansedd som det bästa alternativet till den kända marmor Bianco Carrara. En kompositskiva har inga porer och skapar med det goda förutsättningar för en hygienisk yta.

Bänkskivor marmor

En bänkskiva i marmor har alltid förknippats med lyx. Den mest kända varianten, den ljusa Bianco Carrara från Italien, återfinns i såväl sekelskiftesvåningar som slott. De allra flesta uppfattar att utseendet är tilltalande och den passar till de flesta stilar. Marmor finns i ljusa, mörka och även gröna färger. En bänkskiva i marmor är alltid en natursten som tas från platsen i världen där den skapats för miljoner år sedan.

marmor bianco carrara arm887 krom 1353 fornicklad laderlindad natur soliden fornicklad 3
kalksten jura grey arm887 krom 1353 fornicklad laderlindad svart soliden fornicklad 3

Bänkskivor kalksten

Bänkskivor i kalksten har länge varit populärt, men i samband med att färgsättning i beige och greige flyttade in i våra hem så fick kalksten ett rejält uppsving. Kalkstenen Jura Grey, som länge varit en storsäljare, har karaktäristiska fossiler och blandade mönster. Att ha kalksten som bänkskiva i ett kök är ett aktivt val för dig som vet om materialets tillkortakommanden. Stenen är porös och därmed känslig för yttre påverkan. Det är inte ovanligt att stenen får fläckar som är svåra att behandla. Många väljer ändå att köpa denna sten då mönstret för många är det vackraste som finns.

Bänkskivor granit

Granit är en av få naturstenar som har egenskaper som både kalksten och marmor saknar. Alla graniter är unika, men de flesta klarar av höga temperaturer och har hög motståndskraft mot fläckar. Med väldigt små porer så är den enkel att behandla för att skapa en lång livslängd. Bänkskivor i granit har ofta lugna mönster med kornigt utseende i varierande storlekar. Två stenar som blivit populära på senare tid är Colonial White som har inslag av både kristall och något som ser ut som smashade lingon.

granit nero assoluto arm885 massing lip massing
Bricmate Jura Classic

Bänkskivor keramik

Allt fler söker underhållsfria bänkskivor till köket och det har skapat en trend där många väljer keramik istället för natursten. Vi erbjuder utvalda stenar från Dekton och Bricmate. På ytan ser det ut som en sten, men kärnan är gjord av keramik vilket gör att den är helt underhållsfri. Dessa stenskivor levereras i 12 mm och många uppskattar det minimalistiska uttrycket. För dig som önskar tjockare skivor finns möjligheten att sätta en list av samma material i framkant.

Bänkskivor i Terrazzo-marmor

Söker du en prisvärd sten som bänkskiva till ditt kök – och samtidigt vill göra miljön en tjänst? Då kan en vacker Terrazzo-marmor vara ett utmärkt alternativ. Genom att ta tillvara på stenkross från brytning av marmor skapas nya stenblock av pigmenterad cement som pressas ihop med kross av olika marmorstenar. Tillsammans skapas vackra och utmanande mönster som många tycker är väldigt vackra. Vill du ha en en elegant sten, kolla in Perlato Royal eller Fior di Pesco.

0007 Toniton 03D 282 Grey grey terrazzo edge 40 handle original 506177