svarta handtag kök
Guide, Inspiration

GUIDE: Svarta handtag till köket

TRENDIGT I ÅR. Är du på väg att bygga nytt kök, renovera ditt gamla eller ska du piffa upp med nya handtag? Trender kommer och går men som bekant finns det vissa saker som består. Att ha svarta handtag har fungerat i alla år, men nu finns det så många snygga att välja på att det nästan är onödigt att titta på något annat. I denna guide ger vi tips och råd på hur du kan tänka när du ska göra ditt val.

Svarta kökshandtag är ALLTID rätt - vi förklarar varför

KÖPGUIDE. Egentligen är det märkligt att svarta handtag för kök inte alltid varit förstavalet. Men när det nu är det så ska vi förklara vad det är som tilltalar och vilka eventuella fallgropar du ska undvika. För den som vill vara säker på att göra ett val som håller i många år så brukar vi rekommendera att titta på vilka andra detaljer du har i ditt hem. I köket är det ännu enklare; vad är det för färg på spishällen, micron, kylskåpet, blandaren? Många har en kombination av tre färger: svart, krom och rostfritt. Fördelen med dessa tre färger är att de går att balansera med nästan alla andra kulörer. Att då även ha handtag i denna färg är ett säkert val! Men vilken stil vill du ha?

Svarta handtag - våra mest populära

För dig som vill simma med strömmen när det kommer till val av kökshandtag ska välja någon av de fyra handtag vi visar nedan. Vill du välja Sveriges mest sålda handtag? Då ska du välja Handtag Brohult i kombinationen förnicklad och svart. Ett mycket prisvärt handtag som lyfter nästan alla kök. Med c/c 128 millimeter är det många som kan byta till detta handtag utan att behöva byta luckor i köket. Redaktionens egna favorit är Handtag Pitch som ger ett robust intryck och ett behagligt grepp.

Handtag Brohult M Förnicklad / svart

8999 kr
96 mm
128 mm

Handtag Helix matt svart

219529 kr
128 mm
160 mm
224 mm
320 mm
+1
608 mm

Handtag Pitch matt svart

299339 kr
128 mm
192 mm

Handtag Soft matt svart

69109 kr
128 mm
192 mm

Svarta handtag med industriell stil

Är det något vi gillar så är det kombinationen av matt svart pulverlack och lättrade grepp. Tillsammans skapas en symbios som andas industriell design. Handtag Helix och serien Pitch finns både med och utan bricka. Ett tips för dig som behåller befintliga skåpsluckor och vill byta handtag är att välja en variant med bricka då detta täcker eventuella skrapmärken och lackskador från tidigare handtag.

Handtag Helix matt svart

219529 kr
128 mm
160 mm
224 mm
320 mm
+1
608 mm

Handtag Helix med bricka / matt svart

289709 kr
128 mm
160 mm
224 mm
320 mm
+1
608 mm

Handtag Pitch matt svart

299339 kr
128 mm
192 mm

Svarta handtag cc 128 med mjuka former

Är du redan trött på trenden med att allt ska vara kantigt, robust och ha en industriell touch? Då ska du kolla in dessa fina beslag. Som nämnt så är Brohult en stor Sverige-favorit sen många år tillbaka vilket borgar för ett bra val. Med mjuka former så duckar du sannolikt de absoluta trendtopparna och kommer kunna leva längre med dina nya kökshandtag. Handtag 1353 har funnit med i flera decennier och serien Royal i mattsvart likaså.

Svarta handtag - kantiga

Allt som är rakt är bra?! Som motsats till det mjuka ser vi tydligt att alltfler väljer våra kantiga handtag från Beslag Design. Men de ser ju likadan ut? Njae, faktum är att varje serie har sin egenhet. Vi går igenom skillnaden här: Handtag 0143 är det handtag som har grövst grepp och är mest kantig. Handtag Soft är istället den som har tunnast grepp medan handtag 735 är ett mellanting. Den är lite bredare än 0143 men har mjuka hörn vilket ger ett skönt grepp. Handtag Penn i svart gjutjärn är bara snygg, så enkelt är det!

Bubblare - svarta handtag

Som rubriken avslöjar har vi här ett hopkok av handtag som är starka i sin nisch och som kan bli ett förstahandsval även för dig. Trevliga serien Fall passar den som byter ut befintliga handtag men som är rädd att stora märken i befintliga luckor ska vara ett problem. Handtag 0033 är ett stilrent funkishandtag som gör sig bra på nästan alla luckor medan serien Tuba i svartmålad ek snabbt blivit populär i år då det blivit trendigt med naturmaterial.

Miljöbilder på våra fina svarta handtag

Se alla handtag på plats i vår nya butik i Hammarby Sjöstad (Stockholm). Nedan ser du bilder från vårt visningskök där alla handtag med c/c 128 mm fått vara med på photo shoot. Se alla svarta handtag i vår shop här.

Relaterade inlägg