nyheter 2018 insp 1200x600
Inspiration

Kökshandtag – Nyheter hösten 2018

Ska du köpa nya kökshandtag och knoppar så avslutas 2018 på bästa möjliga sätt. Med över 100 nyheter från den välkända tillverkaren Beslag Design blir valet kanske svårare, men du kommer få det vackrare hemma. Vi kommer presentera höjdpunkterna och de troliga kommande storsäljarna och vi kan redan avslöja att trä och naturmaterial kommer starkt inom handtag och köksknoppar i år.

Nya kökshandtag

Beslag Design, förmodligen Sveriges främsta tillverkare av kökshandtag, släpper riktig fina nyheter under hösten 2018 och det är en härlig blandning av klassiker som får nya utföranden men också helt nya serier. Vi som vant oss vid vackra kökssmycken från denna tillverkare kan ana att detta nyhetssläpp är bland de bättre på många år. Många nya trädhandtag i varianterna valnöt, obehandlad ek och svart ek är några av dessa. Materialval som annars sticker ut är borstad mässing, vitlaserad keramik och mer läder än förut.

En sober nyhet i år är handtag Brohult M i svart med svart grepp.

Vilka nya favoriter kan vi hitta bland kökshandtagen?

  • Den nya tappningen av klassikern 1353 är otroligt fin, både på bild och på plats i köket. Det som är nytt är två detaljer, dels att lädret svepts istället för lindas och dels att en ny efterfrågad längd tillkommit i cc-måttet 192 mm. Det är ett dyrt handtag men ett premium alternativ för den som inte kan tänka sig något annat än det bästa.
  • Nyheten Handtag Base i antik grå är ett spännande tillskott. Designen andas skandinavisk enkelhet, men efter ett besök på IKEAs köksavdelning inser man hur långt fram Beslag Design tagit sig. Detta handtag har så många vackra drag och en otrolig finish i antik grå. Kan bli en favorit bland de som söker ett enklare alternativ till köket.
  • Två nya mycket intressanta serier i träslaget Valnöt i form av handtag Archive och handtag Tuba tar plats. Förutom att de är vackra att titta på och sköna att öppna köksluckan med så har båda en gemensam nämnare. Nämligen att deras design, där hela handtaget sitter dikt an mot kökslådan innebär att de är optimala att köpa för dig som tänkt byta ut handtagen i köket, men inte vill byta luckorna.

Att välja ut ett par favoriter från 111 nyheter är lika svårt som att lura någon att laminat är det bästa valet för en bänkskiva, men vi ska göra ett försök. Den upphottade serien kökshandtag 1353 med läder som svepts är så vacker att den inte går att undvika. Handtag Brohult M i svart på svart känns verkligen 2018 och den som är nördig på ytfinish kommer gilla denna nyhet. Nedan fyra top pics trots allt!

Nya köksknoppar

Även bland knoppar och köksknoppar finns en kombination av designnyheter och legendariska serier som fått en ny chans i ny tappning. Det naturnära med olika träslag kommer starkt liksom en fortsättning på den inslagna vägen med lättrade metaller och den numera kända svarta finishen som Beslag Design är relativt ensamma om att lyckas med. För dig som inte testat den ännu, köp någon av knopparna och sätt på garderoben i hallen. Du kommer inte bli besviken!

Spännande nyheter bland knoppar för kök och hem?

  • Serien Graf som släpptes 2017 kompletteras med ytterligare två handtag och två knoppar i mässing och matt svart. Den lättrade metallen känns igen och dessa nyheter har en längre form som är intressant att se hur den ska användas i hemmet. Kan den kanske komma att användas även som krok för kökshandduken?
  • Knopp Circum är tydligt inspirerad av storsäljaren Knopp 2078 men med flera olikheter. Hela serien är i träslag som Valnöt, Ek och Svart och den finns i två storlekar, 33mm diameter och 48mm diameter. Vi tror att du kommer gilla denna! Har potential att bli den stora nyheten i detta släpp.
  • Klassikern Knopp 411 kommer i en rad nya storlekar i obehandlad mässing som saknats tidigare. För dig som renoverar ett sekelskifteskök eller som vill ha det vackraste lantliga köket i stan, här är knoppen du ska kombinera ihop med Skålhandtag 3922 från och med nu. I hela fem olika storlekar så finns det något för varje kökslucka, högskåp eller lådfront.

Knoppar används till så mycket mer än bara köket och för dig som är en äkta gör-det-självare kan den här hösten bli mycket spännande. Som vi skrivit om så är det många vackra nya i valnöt, svart ek och obehandlad mässing där ytan når högsta möjliga kvalitativa nivå och därför är det dessa vi behöver välja ut som favoriter. De nya formerna på köksknoppen 411 från Beslag Design är nog den vi tror kommer hamna i flest varukorgar framöver.