Insp 1353 1200x500
Noga utvalt

Handtag 1353

NOGA UTVALT. Letar du efter handtag till köket i tidlös design så är serien 1353 från Beslag Design en modell som definierar just det. Modellen som numera finns i oändliga kombinationer av mässing, förnicklat, svenskt läder och enfärgade i svart och vitt. Formgivningen är så subtil att den också gör sig bra i flera storlekar som 87 mm, 96 mm, 128 mm och numera också 192 mm.

Populära Handtag 1353

KÖPGUIDE. Det finns serier som är populära ett par år, några som aldrig når stjärnstatus och så finns det denna modell som hängt med så länge det funnits köksbeslag och dessutom toppat försäljningslistorna år ut och år in. Från hösten 2018 när Beslag Design gör den största uppdateringen hittills av detta handtag är den kanske hetare än någonsin. Nytt från i år är att läderlindat får sällskap av en ny teknik kallad svepning vilket är oerhört vackert och skönt att greppa. Utöver det kommer en helt ny storlek, c/c-måttet 192 mm som snabbt blivit populär att sätta vertikalt på kylskåp, frys eller annat högskåp. Den här guiden ska hjälpa dig i jakten på det perfekta kökshandtaget. Jämför alla varianter av Handtag 1353 och hitta det som funkar bra ihop med ditt köks övriga egenskaper som färg, form och stil.

Handtag 96 mm

Storlek på kökshandtag är för vissa en lika svår fråga som vilka färger och former köket ska ha. 96 mm i c/c-mått är en size som fått stå tillbaka på senaste tiden, men inte för handtagsserien 1353 där denna tvärtom gjort en rejäl comeback år 2018. Framtiden får utvisa om detta håller i sig, men säkert är att den inte kommer försvinna helt, den har trots allt över 50 år på nacken hittills och toppar alltid listorna. Storsäljarna i denna storlek har mässing som bas där obehandlad och polerad är de två Sverige-favoriterna.

Handtag 128 mm

Många anser att handtag med cc 128 mm är det optimala valet för att det ger en balans mellan beslaget och köksluckan och det är också anledningen till att vi kan erbjuda nästan 150 olika modeller i denna storlek. Antalet valmöjligheter till trots så är det till slut så att många väljer någon av varianterna i denna handtagsserie och vi är först att förstå varför. Den mjuka formen, lagom tjockt grepp, den vackra serif-liknande formen som möter luckan. Designen har som sagt hängt med ett tag men den funkar lika bra ändå. Detta handtag är populärt också för att det fungerar lika bra till ett retrokök som ett toppmodernt. Det smälter in och gör alla kök vackrare. Även i denna storlek är mässing vanligast, däremot väljer fler brunt läder och förnicklat är vanligare.

Handtag 1353 mässing

Det är många arkitekter och inredningsproffs som redan avslöjat det vi redan märkt av, mässing som varit på dekis ett tag är nu tillbaka igen på allvar. Trenden kom som ett skott runt 2012 och började svalna under 2017, men det tog inte mer än 12 månader så är den alltså tillbaka igen. Den här serien kombinerar prisvärda och lyxiga alternativ med mässing, både för den som önskar lättskötta beslag och för den som vill ha en mer naturlig och patinerad yta. Av storlekarna är det ganska jämt mellan 96 och 128 mm medan 192 mm, som är helt ny, av naturliga skäl har en bit upp till absoluta toppen.

Handtag 1353 + läder = sant

Samarbetet mellan Beslag Design och läderspecialisten Tärnsjö Garveri har varit en framgångssaga med gemensamma produktserier som Loop och självklart har de anförtrotts att göra det mesta av arbetet när man ville ta fram premium kollektioner av klassikern 1353. Du väljer mellan de tre populära färgerna natur, brunt och svart läder och de finns som svept eller lindat. De lädersvepta handtagen är nyheter från 2018 medan de lindade funnits med ett tag. När materialet läder finns med så blir handtaget känsligare vilket gör att du behöver ta hand om det, men det är så vackert att titta på och att greppa när du ska öppna eller stänga köksluckan. Det är endast de lädersvepta alterantiven som finns i kombination med längden 192mm så om det är ett krav från din sida blir valet enkelt, för alla andra är valet helt enkelt svårare. Det är en smaksak vilka färger skinnet ska ha och svart och brunt är de allra vanligaste ihop med mässing i huvudsak.

Enfärgade handtag

Det här är en populär modell som faktiskt saknar alternativ i rostfritt, vilket är ovanligt. Som du redan förstått verkar det inte vara ett problem men förvånansvärt många väljer faktiskt att köpa i enklare varianter som helt svart eller vitt. Till enfärgade räknar vi även lackade finishar som polerad mässing och det är mellan dessa tre nämnda du kan välja på om du vill en enklare utstrålning utan att ditt köksbeslag tar över andra möjliga inredningsfavoriter som lyxig spishäll, påkostade vitvaror som kylskåp eller microvågsugn. I de enfärgade alternativen har du färre valmöjligheter när det kommer till storlekar och vi märker att många kompletterar befintliga handtag i storlekar som 87 mm relativt ofta. Att den polerade mässingen får vara med här är därför att den har lackats vilket gör att den behåller sin finish livslängden igenom.

Handtag 1353 - alla storlekar

Det är få handtag som finns i storlekarna 87 mm, 96 mm, 128 mm och 192 mm om det ens finns något annat. Den vanligaste anledningen till att ett handtag fått en viss storlek är att utformningen, handtagets design, helt enkelt ser fel ut när man gör det mindre eller större. Men det gäller inte Handtag 1353-serien som är fantastisk i alla storlekar. Den skandinaviska formen är det som gjort detta till ett tidlöst inslag i många svenska kök och nedan ser du exempel på handtag i olika finish i de storlekar som just nu finns tillgängliga att handla.

Handtag 87 mm

Handtag 1353 svart 331196 11 cc 96 mm

Handtag 96 mm

Handtag 1353 massing obehandlad 33001 11 cc 96 mm

Handtag 128 mm

Handtag 1353 massing polerad 33062 11 cc 128 mm

Handtag 192 mm

330640 11 Handtag 1353 192 fornicklad

Relaterade inlägg