Insp helix 1200x500
Noga utvalt

Handtag Helix

NOGA UTVALT. Du är långt ifrån ensam om att leta efter nya kökshandtag som inte ska se ut som alla andra. Självklart vill du inte ha en freakshow i köket, så du letar efter små avvikande designelement som förtydligar att du letat och hittat något som sticker ut på ett bra sätt. Den numera storsäljande serien Helix från Beslag Design har varit ett mycket uppskattat val för både helt nya kök och för den som letar efter utbyteshandtag, vi berättar mer längre ner.

Beslag Design Helix

Serien Helix från Beslag Design är ett mycket populär beslag som passar i såväl kök som på garderober och i badrum. Designen har en tydlig industriell inspirationskälla och metallen har lättrats över greppet vilket ger en lyxig känsla. Denna serie passar till de allra flesta och finns både som knopp och handtag samt i flera utföranden. Välj först vilket utförande du är intresserad av rostfri, matt svart, mässing eller antik brons, därefter vilken storlek du vill ha på handtagen 128 mm eller 224 mm eller om det är knoppar du önskar. De vackra handtagen finns i två varianter med och utan bricka. Ett tips för dig som ska ersätta befintliga kökshandtag med nya är att välja Helix med bricka som gör att du inte behöver tänka på gamla skruvhål i köksluckan.

Helix mattsvart

Beslag Design har lyckats skapa en branschunik finish när det gäller mattsvart och denna variant är inget annat än en storfavorit ute i stugorna. Metallen har en borstad känsla och det lättrade greppet gör sig otroligt bra i svart. Du har fem alternativ, handtag utan bricka i c/c-måtten 128 mm och 224 mm, och samma mått med bricka samt en vacker knopp. För dig som har ett äldre kök och tänkt höja utseendet med nya beslag är vårt tips att välja det mindre eller större handtaget med bricka som på ett smart sätt täcker över gamla hål och eventuella ojämnheter i köksluckans yta kring hålet. Vi säljer mest av Handtag Helix utan bricka i matt svart och måttet 128 mm. Som en bonus visar vi även knopp pitch som relativt många väljer att kombinera med detta handtag.

Helix rostfri look

Kökshandtag i rostfri look har länge varit Svenskarnas favorit nummer ett och även om detta håller på att luckras upp är det fullt förståeligt att välja just detta beslag i denna vackra finish. Med denna design så framstår inte rostfritt som ett tråkigt alternativ, tvärtom så är det som en energiinjektion till ett annars insomnande val för köket. Återigen har du fem alternativ att välja på, med eller utan bricka, cc-mått 128 mm eller 224 mm och en matchande knopp i radio-knappsutförande. Den mest sålda av dessa är en hård kamp, både i storlekarna 128 mm men med och utan bricka väljs ungefär lika ofta.

Helix antik brons

Att välja denna serie i antik brons kan anses djärvt och vågat och om någon tycker det så hejar vi på dig när du gör detta val. Det är subtilt patinerat i en ton mellan brons och askad svart vilket ger handtagen en lyster som inte finns på något annat beslag. Det är en ny ytbehandling som kommit att bli mycket poppis för dig som har ett mörkt kök, kanske svart ek eller helt i svart på MDF-lucka. Denna färg gifter sig bra med andra metaller förutom koppar. Du som söker utbyteshandtag till köket väljer varianten med bricka som enkelt skapar en fond mot köksluckan och täcker eventuellt nötta eller skavda hål och hörn.

Psst! Vi har över 600 olika handtag för kök, badrum och garderober i vårt sortiment och många nöjda kunder över hela Sverige. Om du hellre vill ta en genväg till fler kökshandtag och titta på vilka andra storsäljare som finns borde du kolla in alla vår handtag. Om det är Helix i mässing du ser fram emot att läsa och titta närmre på så fortsätter du bara nedåt. Tveka inte att höra av dig till vår kundsupport om du önskar någon hjälp innan du bestämt dig.

Helix mässing

Mässing är alltid mässing och i detta utförande förs tankarna till Buster and Punch som drivit på utvecklingen av hela beslagsindustrin de senaste åren. Oavsett om du har ett vitt, grått eller mörkt kök så kan Helix i mässing hjälpa till att lyfta stilen ytterligare en nivå. Unna dig att kombinera båda storlekarna på handtagen (128 cc och 224 cc) och använd de större för kylskåp, frys och andra högskåp där de monteras stående, de mindre till vanliga kökskåp och kronan på verket blir knopparna till såväl kökslådor och kanske montera ett par extra för kökshandduken.

Helix alla knoppar

Knopp Helix finns i fyra varianter; mattsvart, rostfri look, mässing och antik brons. För dig som ska uppdatera garderoberna i hallen, i sovrummet eller kanske bygger en helt ny walk in closet, det här kan vara den perfekta knoppen. Knoppens grepp är 20 mm i diameter och den lättrade ytan avslut tvärt cirka 4 mm från skåpsdörren vilket gör att den är enkel att hålla i. Den fina lättringen är skön att greppa och “halsen” närmst dörren är tillräckligt stor för att täcka över gamla håligheter och repor från tidigare beslag. Kundernas favorit 2018 är helt klart varianten i mattsvart. Knopp Helix matt svart

Välja storlek - 128 mm eller 224 mm?

Att välja storlek på dina kökshandtag kan vara antingen väldigt enkelt eller göras precis hur svårt som helst. För dig som ska ersätta befintliga handtag är det i regel väldigt enkelt, du behöver hitta en storlek som passar i de skruvhål du redan har, alternativt välja ett handtag med bricka som täcker över befintliga hål. I serien Helix finns två storlekar, båda med och utan bricka, nämligen skruvhålsavståndet 128 mm och 224 mm. Handtag 128 cc är den vanligaste storleken av alla. Det större handtaget har blivit alltmer populärt.

Handtag Helix bricka svart matt 309080 11 cc 128 mm

Helix med bricka, matt svart i cc-mått 128 mm

Handtag Helix rostfri look 309002 11 cc 128 mm

Helix utan bricka, rostfri look i cc-mått 128 mm

Handtag Helix bricka svart matt 309085 11 cc 224 mm

Helix med bricka, matt svart i cc-mått 224 mm

Handtag Helix antik brons 309006 11 cc 224 mm

Helix utan bricka, antik brons i cc-mått 224 mm

Relaterade inlägg