välja köksknoppar 1200 500
Inspiration

Välja köksknoppar

INSPIRATION. Du har bestämt dig för att ha bara knoppar i köket eller så ska ett par snygga kökshandtag kompletteras med ett par passande köksknoppar – då har du kommit rätt. Hos oss har du över 200 olika att välja på. I den här guiden ger vi dig tips och råd för att hitta rätt i djungeln av knoppar. En av fördelarna med att tillverka knoppar för kök är att de ska klara av stora påfrestningar vilket gör att de fungerar exakt lika bra på byrån eller garderoben i hallen som på badrumsskåpet.

Guiden till snygga köksknoppar

KÖPGUIDE. Trender kommer och går, men vissa knoppar fortsätter att vara populära genom decennier, medan andra helt fallit ifrån. Om du letar en modern look kan du skippa svarvade träknoppar men trä som material kommer starkt tillsammans med matt svart, mässing och förnicklat. Alltid lika rätt är rostfri look och krom eftersom dessa sannolikt återfinns på de flesta vitvaror i ditt kök och därför skapar en naturlig balans bland kulörer och ljus i köket. Vi har fler än 200 köksknoppar i vårt breda sortiment och med hjälp av våra filter kan du snabbt få en tydlig bild av vilka som kommer passa i ditt kök. I vår shop har även valt att erbjuda dig att byta färg bakom produkterna för att få en känsla av hur de kan se ut mot dina köksluckor. Med hjälp av snabbmenyn här nedanför kan du gå direkt till det avsnitt som du söker. Lycka till i ditt letande!

Knoppar rostfri look

Vissa kan inte få nog av rostfritt och frågar du kockarna så finns en solklar anledning – underhåll. Inget annat material i köket är så snällt mot fingeravtryck och som en kameleont fungerar rostfri look ihop med nästan alla andra färger vilket gör att du inte behöva ha den professionella känslan för att få kulörerna att gå ihop. På topplistan hittar du tre olika stilar, sekelskifte, industriellt och skandinaviskt. Knopp Como och modell 2078 har både en avskalad design med ett bekvämt grepp. Knopp Helix, den trendande industriella och lättrade aluminiumknoppen i rostfri look är omåttligt populär just nu. För den som bygger lantligt eller gillar en varmare rundare stil så är Knopp 401 en favorit.

Köksknoppar i läder

Om du tänkt ha läder i köket i år är du långt ifrån ensam. Ihop med material som betong och kalkfärg på väggarna kommer naturtrenden att fortsätta även under 2019. När BeslagDesign släppte serien Loop blev den snabbt en succé och många av våra kunder väljer att låta den vara det enda som gör att lådor och skåp öppnas i köket. För den som vill ha balans mellan handtag och knoppar kombinerar i många fall med handtag 1353 eller Lounge som läderlindats. Det naturgarvade lädret från Tärnsjö Garveri finns i färgerna svart, brun och natur och kombineras med material som krom, mässing, svart och koppar. Mässing och brunt är den populäraste kombinationen. Denna serie knoppar görs väldigt bra även på en byrå.

Köksknoppar i mässing

Bland kundfavoriterna hittar vi inte helt oväntat mässing på väldigt många topplaceringar i år. Mässing förgyller många hem i Sverige och det finns nästan 40 stycken olika köksknoppar att välja på. För att börja bryta ner urvalet så behöver du bestämma dig för obehandlad eller behandlad mässing, dvs om knoppen ska åldras och patineras eller om du vill ha en bibehållen guldfärg på knoppen. Med knopp Helix tillförs också en ny dimension där aluminium lättrats och fått en borstad mässingsyta. Övriga på topplistan är Knopp Soliden, Dalby och vackra modell 401 i polerad mässing.

Svarta köksknoppar

Nästan alla som bygger helt nytt kök snubblar över idén att ha svarta beslag (handtag och knoppar) som smycken på lådor och skåp. Såklart långt ifrån alla som till slut väljer det, men den finish som BeslagDesign lyckas få på sina svarta knoppar är otroligt snygg. Om du kommer fram till att det blir för svårt att ha i köket, köp till garderoben eller byråerna – du kommer inte bli besviken. Det finns en solklar favorit i den industriella knopp Helix i matt lättrad svart aluminium. Bland tidlösa designs hittar vi gamlingen modell 2078 och numera även nyheten Circum i svart trä. För det lantliga köket är favoriten 401 i antik svart ett udda men otroligt vackert stycke metall.

Knoppar krom

Det vanligaste materialet på blandare i såväl kök som badrum är krom. Den silveraktigt skinande ytan ger ett stiligt intryck och är lätt att både matcha som torka av. Krom ger ett något kallare sken än förnicklat som ger ett varmare nästan patinerat uttryck. Som vi nämnt är det enkelt att underhålla och det ger också lång livslängd då det är få saker som sliter på ytan som är stenhård. Bland favoriterna hittar vi enkla, skandinaviska formgivna smycken för köket. I toppen slåss Knopp Lund med Knopp Como och klassikern 2078 (med en minskande efterfrågan). Återigen är läderstrapen Loop med på topplistan, denna gång i brunt läder och krom-knapp.