Kökshandtag och knoppar i mässing

KÖPGUIDE Kökshandtag i mässing och knoppar i samma utförande är guldet som många kök saknar. Året var 2012 och mässing och koppar gjorde sitt intåg i det Skandinaviska köket på allvar och medan handtag i koppar vikt som trend så står mässing kvar. Vi ser att trenden för mässing stabiliserats och att cirka 20% av alla beslag för kök är av detta material.

massing samling cover
VÅRA TIPS

Kökshandtag mässing

Oavsett om du ska behålla befintliga köksluckor och byta ut beslagen eller om du ska renovera hela köket så kommer du sannolikt att fundera minst en gång om kökshandtag i mässing är det rätta valet för dig. Och när du gör det, så är du inte ensam. Ungefär en femtedel av alla handtag vi säljer är i mässing och de slåss i toppen tillsammans med förnicklat, krom och rostfritt samt bubblaren svart. Det finns flera olika ytbehandlingar med mässing och här kommer en snabb recap hur du ska tänka. Den vanligaste typen är mässing som lackats och finns som polerad och matt. Lacken gör att handtaget behåller sitt utseende livslängden ut och denna patineras eller åldras inte. För den som söker ett levande material väljer obehandlad mässing som förändras med användningen och många uppskattar dess charmiga patina som kommer med tiden.

Årets nyheter från Beslag Design och Furnipart är vackra att titta på och vi är säkra på att du kan hitta något som passar till ditt nya kök oavsett om det är ett Marbodal, HTH, Vedum eller IKEA-kök. Dessa skönheter kommer tillföra ytterligare en nivå. Vår absoluta favorit just nu är den nya tolkningen av serien 1353 som nu finns med svept läder vilket ger ett oöverträffat grepp och i flera välkomna längder som 96 mm, 128 mm och 192 mm (nyhet!). Om inte är säker på att mässing blir rätt val för dig måste jag rekommendera att läsa hela vår Kökshandtags-guide först Kökshandtag – 600 att välja på.

VÅRA TIPS

Köksknoppar mässing

Knoppar i mässing är en favorit hos många inredare för dess allsidighet. Det funkar lika bra att ackompanjera snygga kökshandtag för att skapa en helhet som det går att använda i walk-in closeten eller för att piffa upp en möbel som behöver ny kärlek. Vi har vackra knoppar i obehandlad, behandlad, lackad polerad och lackad matt och alla har sina fördelar. För dig som söker knoppar till dina skålhandtag bör kolla in serierna 401 eller nyheten 411, båda finns i varianterna matt och polerad. För dig som söker ett modernare uttryck finns en uppsjö av varianter och Knopp Loop, Knopp Soliden och Knopp Mood är ett par av dessa. Vi rekommenderar starkt att kolla in samtliga 38 modeller som finns för det är för många vackra för att bara välja ut några stycken att tipsa om.