krokar 1200x500px
Inspiration

Krokar för hall och kök

INSPIRATION. Att hänga upp kläder och handdukar tar vi för givet, men ibland kan det vara svårare att se framför sig hur en öppen förvaring ska kunna förbättras från idag. Att köpa nya krokar till hallen och sätta dessa som hängare i köket vill vi ska vara lika enkelt som att hitta knoppar och handtag, därför kan vi med glädje presentera ett helt nytt sortiment av krokar för hemmets alla rum. De allra flesta serier kan dessutom matchas mot vårt övriga sortiment vilket gör att du kan hålla ihop stilen.

Guiden till nya krokar och hängare

KÖPGUIDE. Oavsett om du är trendmedveten eller om du bara söker funktion så finns något för dig i vårt nya och breda sortiment av krokar och hängare. För de allra flesta kommer köpet av krokar efter att övriga beslag för hemmet redan inhandlats. Ofta kan det göra valet av hängare enklare då man vill hålla ihop stilen. Just nu finns nyheter i både mässing, läder och i den moderna mattsvarta looken. Att hänga upp kökshandduken i linne ska vara enkelt därför har vi nu lagt till fler än 50 stycken olika krokar i sortimentet. Den som söker tidlöshet i inredning bör titta på modeller som krok Mood eller Dalby, medan den som vill ligga i framkant ska titta på utsvävande formgivning som serierna Mushroom eller Olympia. Häng med så tar vi dig genom vår guide i krokdjungeln.

Gå direkt till ett favoritavsnitt: Krokar mässing | Krokar läder | Krokar trä | Krokar svarta | Krokar krom

Krokar mässing för hall, kök och badrum

Beslag i mässing har länge varit ett av de allra mest populära i inrednings-Sverige. Utförandet på våra krokar är inget undantag och det är också där vi har det bredaste sortimentet. Välj bland polerad, obehandlad och borstad. En av få vägghängda modeller är Siljan från Beslag Design som löser en enkel och klassisk hängare för hallen. I krok Mood och Dalby har vi två storsäljare som oftast hamnar i kök och badrum men där vi sett fina exempel på placering i hall på en horisontell linje där mässingen blänker som guld. För dig som söker en större krok kan Plato vara ett gott alternativ med en diameter om hela 42 mm.

Krokar i läder

Läderlindat, lädersvept och nu även läderögla för dig som inte kan få nog av att stilmässigt luta åt naturliga material. Nu förgyller Tärnsjö Garveri samarbetet med Beslag Design med den perfekta kökskroken som är både en ögla för handduken samtidigt som en knopp tillåter att hänga något på. Med denna serie kan du kombinera färger helt fritt – låt naturgarvat läder möta en svart krok eller blanda mässing och brunt skinn. Bara fantasin kan hålla dig tillbaka. Detta är en populär inredningsdetalj som även fungerar i hallen där skinnhandskarna och mössan kan hängas i öglan med ytterplaggen får hänga på kroken.

Krokar i trä för kök och hall

Oavsett om du har ett platsbyggt shakerkök eller en hall inredd med IKEA-garderober så är krokar ett måste för de allra flesta i hemmet. Just krokar i olika träslag är på frammarsch och du väljer själv om du vill ha ädel valnöt eller modernt obehandlad ek. Nyheter i år är även att du kan välja krokar i trä som målats i svart vilket snabbt blivit populärt. Våra favoriter är Krok Circum Ø33 i både lackad ek och valnöt eller den udda fågeln Olympia med en diameter om hela 50 mm.

Svarta krokar för alla rum

Även för en inredningsdetalj som krokar är den heta färgen svart något som många väljer. Just svart har liknande egenskaper som rostfritt och krom tidigare betingats eftersom fler och fler detaljer i hemmet är just mattsvarta. Nu adderar Beslag Design sin eftertraktade mattsvarta även på krokar Nissan och Viskan. Men för dig som vill ha ett naturligt inslag kan någon av de målade träkrokarna Circum och Olympia vara ett hett alternativ. Oavsett vilken funktion du söker, vägghängd eller under bänk så får du möjligheten att avlasta golv och andra ytor från grejer som ligger i vägen.

Krokar i krom för badrummet

På såväl blandare som andra inredningsdetaljer är det vanligt förekommande att krom är ett material som är återkommande. Många svenskar har krom på badrumsinredning såsom handdukstorkar och toalettpappershållare, så varför ska du inte matcha det med dina nya krokar? Krokar i krom har länge varit en favorit för den som vill ge ett intryck av blankt, polerat med en ton av silver. Söker du en krok för att hänga upp en jacka under en platsbyggd bardisk så är modellen Siljan rätt val för dig. Om du istället vill ha en multifunktionell vägghängd krok så är klassikern Lyr en uppskattad variant. Krok Lagan och Loop Strap fungerar både i hallen även om den senare mer ofta förekommer i köket.

Hittar du inte kroken du söker ändå? Ta en titt i vår webshop där du hittar ytterligare 50+ krokar eller ta en funderare på om det är så att du kan hitta en knopp i vårt ännu bredare sortiment. Tipset är då att be oss skicka med ett skruvstift till knoppen som fungerar till de allra flesta modeller som sitter dikt an mot en kökslucka i vanliga fall. Du hittar mer inspiration på pinterest och instagram men oftast handlar det bara om att bestämma sig för vilken funktion du önskar att detaljen ska utföra, vilken omgivning den ska sitta i och om du behöver en eller flera.